fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#169 Beginnen met de OHIO methode

By 16 augustus 2021augustus 31st, 2021No Comments
OHIO Methode

Ik antwoord straks wel

Ik lees een appje op mijn telefoon. Even geen inspiratie om te antwoorden. ‘Daar antwoord ik straks wel op’. Niet dus, de kans dat ik dit vergeet is honderd procent. Ken je dat? ‘Dat doe ik zo wel’. Nooit dus. Zo gaan er ongemerkt eindeloos veel berichten, ideeën en kansen voorbij waar ik later niet meer op terug kom omdat ik het simpelweg vergeet. Er passen maar zeven dingen in mijn korte termijn geheugen én na zeven seconden is het uit mijn bewustzijn! En ik ben niet de enige. Door jezelf aan te leren Only Handle It Once (OHIO) voorkom je dat je berichten meerdere keren moet lezen voordat je actie onderneemt. De verbetering van je effectiviteit is gigantisch als je leert werken met de OHIO methode.

Beginnen met de OHIO methode

  • Lees apps en mail op een moment dat je ook écht tijd hebt om er wat mee te doen (dus niet even tussendoor in de rij in de supermarkt net voordat je aan de beurt bent).
  • Als je een bericht gelezen hebt forceer jezelf om het te verwerken (antwoorden óf op je todo lijst zetten voor later). E-mail volgens Zero-Inbox en Whatsapp volgens de Zero-Inbox Whatsapp metode.

Productie boven perfectie

Als je niet direct een beslissing neemt over wat je wil doen met een bericht stel je het uit. Het gevolg is dat deze berichten zich opstapelen. Hierdoor loopt het RAM geheugen in je hoofd vol met gedachten aan wat je allemaal nog moet doen. Je verliest het overzicht en gaat berichten meerdere keren lezen. Dat is zeer efficient en niet nodig. Als je OHIO goed toepast verbetert ook je communicatie skills doordat je geen berichten meer vergeet. Om in schaaktermen te blijven. Aanraken is zetten.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak