Mediteren

meditatie coaching

Er wordt steeds meer wetenschappelijke bewijs gevonden voor de positieve effecten van meditatie (Het Emotionele DNA, 2019). Stressreductie, verbeterde slaap, betere gezondheid en verhoogd concentratievermogen. Naast positieve effecten op de gezondheid biedt meditatie een mooie vorm om jezelf te ontwikkelen. Een ander voordeel van meditatie is dat het een vocabulaire geeft voor nieuwe gevoelens en ideeën. Met dit vocabulaire kan je aan de hand van meditatie coaching nieuwe vaardigheden en kennis ontwikkelen.

Meditatie coaching

In deze vorm van coaching werken we als eerste in kleine stapjes aan een vaste meditatie routine. Deze meditatie routine vormt een rotsvast fundament voor zelfontwikkeling. Hierbij leer je omgaan met nieuwe gedachten en gevoelens die zich voordoen als jezelf wil verbeteren. Met als doel om rustig te blijven op je pad naar wat je écht graag wil doen. Daarnaast leer je ideeën omzet in actie. Het omzetten van ideeën in actie is erg lastig als je gewend bent om veel ‘in je hoofd te zitten’. Er is een duidelijk verschil tussen kennis ontwikkelen en er ook echt wat mee doen.

Wat krijg je?

In overleg komen we tot de juiste vorm van begeleiding. Desgewenst met inzet van online coaching tools. Bij meditatie coaching werken we in een vast ritme aan de volgende onderdelen.

✔ Meditatie-instructie voor goede ademhaling en houding
✔ Opzetten van een vaste dagelijkse meditatie routine
✔ Vaste routines voor stressreductie en energiebeheer
✔ Systeem voor het omzetten van ideeën naar actie

Eindresultaat meditatie coaching

Aan het eind van deze meditatie coaching vorm heb je een eigen systeem ontwikkeld. Met het systeem kan je ritme geven aan de je dagen en productief werken aan doelen. Zonder jezelf al te hard te pushen. Met deze tools heb je alles in handen om eigen ontwikkeling verder inzetten.

Ik ben gecertificeerd zen coach via zen.nl
Wil je meer weten lees dan hier meer over mij.