fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#5 Zero Inbox methode

By 2 maart 2019augustus 31st, 20219 Comments


Tijd besparen met de Zero Inbox methode

Met de zero inbox methode maak je een einde aan het eindeloos zoeken en scrollen door talloze e-mails in je inbox. Hiermee verlies je heel veel tijd. Verwerk al je e-mail in één keer totdat je inbox leeg is.

Begin direct

Wil je direct starten met de Zero Inbox methode, hierbij een simpele instructie.

  • Maak een map aan met de naam ‘Backlog’ Sleep alle e-mails die nu in je inbox staan naar deze map (wees niet bang, niks raakt kwijt)
  • Check je e-mail met een vaste frequentie op vaste tijden (bijvoorbeeld twee keer per dag, een keer om 11:00 uur in de ochtend en een keer om 15:00)
  • Begin bovenaan de e-mails en beslis bij elke e-mail direct wat je gaat doen. Hierbij twee opties: direct de taak doen die uit de e-mail volgt uitvoeren of zet ‘m op je todo lijst of agenda voor later
  • Lees de e-mail geconcentreerd helemaal. Geef niet toe aan de verleiding om iets half te lezen. Hiermee voorkom je dat je nog een keer gaat lezen of informatie die wel urgent is mist.
  • Haal de informatie uit de mail (download bijlagen en plaats ze in je filesysteem of verwerk info in je agenda bij een afspraak )
  • Archiveer de mail als je klaar bent
  • Weersta de drang om nodeloos e-mail te checken

Voordelen van Inbox Zero

In het begin voelt het vreemd om niet meer de hele dag je inbox open te hebben. Bijna als spijbelen. Maar als het went maakt een weldadige rust zich van je meester. Je hebt nu tijd om aan dingen te werken die écht belangrijk zijn op de lange termijn. In plaats van rond te rennen als een puppy die stokken ophaalt die anderen weggooien.

Meer informatie over Inbox Zero

  • De zero inbox methode werd voor het eerst beschreven door Merlin Mann, schrijver en blogger. Hij presenteerde de methode in een Techtalk bij Google in 2007
  • Het omzetten van e-mails in taken werkt makkelijk met Todoist

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak