fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#25 Stop overmatige online nieuwsconsumptie

By 8 april 2019augustus 31st, 202110 Comments

Minder afgeleid raken door nieuws

Overmatige online nieuwsconsumptie is een grote tijdslurper. Hiermee raak je tijd kwijt en train je vooral je vermogen om afgeleid te worden als je te veel nieuws checkt. De koppen van de flinterdunne nieuwsberichten zijn vooral geschreven om jou het nieuws in te trekken. Waarmee je vermogen om aandacht te richten afneemt. Stop met overmatige nieuwsconsumptie. Hierdoor ontstaat ruimte en rust om te focussen op wat belangrijk is.

Tips voor het stoppen met overmatige online nieuwsconsumptie

  • Verwijder nieuwsapps van je telefoon
  • Negeer het nieuws eens een dagje en hoor van je vrienden of collegae wat er speelt. Zo heb je ook weer eens een goed gesprek.
  • Check het nieuws volgens batch verwerking
  • Vraag elke keer dat je gedachteloos de eerste paar letters van je favoriete nieuwssite intypt of dit een bewuste keuze was of onbewust uitstelgedrag

Achtergrond bij overmatige online nieuwsconsumptie

Aan de tijd die je verspeelt op nieuwssites wordt goed verdiend. De aandachtseconomie draait er op. Door de overvloed van beschikbaarheid van nieuws verliezen we het vermogen om de verleiding te weerstaan en te filteren. Met als gevolg dat je verslaafd raakt. Smakelijke nieuwskoppen vormen suiker voor de geest. Ik stap dan ook niet dat een zichzelf respecterend tech bedrijf een portal als MSN exploiteert. Door even een linkje aan te klikken ben je 10 minuten verder. Je focus is weg. Het herstellen van een gezonde balans met het volgen wat er in de wereld gebeurd is hard werken. Maar als je zo ver bent geeft het veel rust.

Meer informatie over nieuwsconsumptie

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak