fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#39 Stoppen met variabele beloning

By 24 januari 2020augustus 31st, 2021One Comment

Heb je vandaag weer honderd keer je telefoon gecheckt? Dan zit je ongeveer op het gemiddelde. Jammer van je versnipperde aandacht. Vind je het gek dat je leven oppervlakkig wordt en het lastig wordt om je aandacht ergens bij te houden. Wees slimmer dan je eigen impulsiviteit en stop met het onnodig checken. Van alles. E-mail, Whatsapp, Insta, Nieuws. Zonde van je kostbare aandacht. Stoppen is als afkicken. Maar het kan prima. In kleine slimme stapjes. Ga over het bruggetje en ervaar zeeën van rust en creativiteit.

Stoppen met variabele beloning

Achtergrond bij variabele beloning

Het controleren van media en berichten met een variabele beloning als gevolg heeft gelijkenissen met het gedrag van gokverslaving. Dit gedrag levert een constante neiging om op zoek te gaan naar een beloning. Deze onbewuste gedragsverandering maakt dat we het standje rust kwijt zijn geraakt. De processor in ons hoofd draait constant op volle toeren. Niet zo gek dus dat we met z’n allen bij bosjes omvallen met uitvalverschijnselen.

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak