fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#45 Stoppen met het volstoppen van je hoofd

By 31 maart 2020augustus 31st, 20212 Comments

Elk onbewaakt momentje benutten. Dat lijkt productief. Op de WC, in de rij voor de kassa. Even je mobiel trekken om het gat te vullen. Met als gevolg een druk hoofd. Na een drukke dag komen de gedachten in loops voorbij aan wat je eigenlijk had moeten doen. Pijnlijk. Vergeten. Sorry. Je hoofd zit vol. Gevolg: je vergeet veel én er is geen ruimte meer voor creatieve nieuwe ideeën. Met een paar simpele interventies stop je met het volstoppen van je hoofd. Je hoofd raakt leeg. Je geest wordt helder, jij krijgt nieuwe ideeën in plaats van malen over oud leed en je slaapt beter.

Stoppen met het volstoppen van je hoofd

  • Installeer een app om schermtijd en het aantal unlocks terug te brengen zoals YourHour, een reductie van een uur is makkelijk haalbaar
  • Stop overmatige online nieuwsconsumptie, maak een keuze: weer Trump of even niks
  • Start met een ochtendroutine in plaats van e-mail/whatsapp. Start met een andere dag in plaats van Groundhogday op je werk
  • Voel Jomo in plaats van Fomo, ervaar rust in plaats van angst en paniek

Achtergrond bij het leegmaken van je hoofd

Als je ervaart hoe creatief en productief een leeg hoofd is wil je nooit meer anders. Door alle verslavende routines die gericht zijn op directe beloning raakt je hoofd langzaam steeds voller. Rust en pauzes zijn heel hard nodig om te contempleren en te reflecteren. Zonder deze ruimte glij je langzaam naar de afgrond zonder dat het merkt. Kleine rustmomentjes geven heel veel ruimte in je hoofd. Stop om de gaten in je dag dicht te smeren met stopverf.

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak