fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#134 Beginnen met slim zijn

By 16 maart 2021augustus 31st, 2021No Comments

Ben ik dom?

hoe ben je slim

Ik kijk op tegen mensen die eindeloze kennis lijken te bezitten. Daarbij heb ik soms het idee dat ik zelf nogal dom ben. De vraag is echter of een eindeloze algemende ontwikkeling kenmerkend is voor slim zijn. Bij het tv programma ‘De slimste mens’ vormt Maarten van Rossum de nukkige jury. Dat zou kunnen inhouden dat hij erg ‘slim’ is. Als het op feiten aankomt is hij waarschijnlijk onverslaanbaar. Als het op z’n EQ aankomt scoort hij waarschijnlijk even hoog als een kind van zes. Ik kom er steeds meer achter dat het niet gaat om hoe slim je bent, maar om hoe je slim bent. In kleine staptjes kun je brein weer slim laten zijn.

Beginnen met slim worden

  • Laat de levenslange overtuiging los dat je niet slim bent. Auw loslaten doet pijn 😉
  • Stop met het innemen van onzin nu ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten.
  • Richt je omgeving in zodat je focus kan herpakken..
  • Leer singletasken om je concentratie langere tijd ergens op te kunnen richten.
  • Pro tip: Leer mediteren en voelen zodat je weet hoe je aandacht kan richten en wat je lichaam voor signalen geef.

Achtergrond bij slim zijn

We groeien allemaal op met de overtuiging dat als het allemaal niet zo best lukt op school dat je niet zo slim bent. Als je echter op deze leeftijd niet in staat bent om te bevatten hoe je slim leert is er geen man over boord. We hebben grofweg allemaal hetzelfde brein in ons hoofd. Slim zijn heeft vooral te maken met het aanleren en cultiveren met gewoonten die je helpen om het beste uit je brein te halen. Door te leren hoe je leert, hoe je aandacht kan richten, hoe je focus kan aanleggen. Deze kwaliteiten helpen je op de lange termijn om slim te zijn.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak