fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#138 Beginnen met een slimme smartwatch

By 30 maart 2021augustus 31st, 2021No Comments

Te veel notificaties op een smartwatch

smartwatch

Mijn sporthorloge is gesneuveld tijdens een ongelukje op de fiets. Ik heb een nieuwe smartwatch gekocht. De Garmin Venu SQ. Dit nieuwe klokkie heeft een hele shebang aan hippe features. Binnen een paar dagen zat ik bijna net zo veel te pielen op mijn smartwatch als op mijn telefoon. Na het uitzetten van alle meldingen en notificaties begint mijn smartwach-screentime weer terug te lopen. Doordat smartwatches de meldingen van je telefoon doorgeven vliegen de triggers om je oren om afgeleid te raken. Daarnaast worden ook goedbedoelde tips doorgegeven om (nog) meer te bewegen. Die komen vaak hopeloos op het verkeerde moment doordat algoritmes niet snappen als ik rustig even zit (op de plee). Met een paar instellingen behoud je de functies die wél handig zijn.

Beginnen met het instellen van je smartwatch

 • Zet alle notificaties op de smartwatch uit
 • Zet de notifificaties van de agenda én de takenmanager weer aan (handige reminders)
 • Bekijk één keer per dag een overzicht
  • Slaap (uren, verdeling Rem/Diepe slaap)
  • Stressnivo (op basis van hartslagvariatie)
  • Hartslag
  • Ademhalingsfrequentie
  • Aantal stappen/beweging
  • Body battery (variaties in je hartslag, stressniveau, slaapkwaliteit en activiteitsgegevens)

Achtergrond bij the Quantified self

We krijgen steeds meer betaalbare technologie waarmee we kunnen vastleggen wat er in ons lichaam gebeurt. Het is verleidelijk om veel data te verzamelen en daar eindeloos mee te stoeien. The quantified self is een trend is om deze data in te zetten voor verbetering van het eigen functioneren. Net als veel andere big data zijn deze gegevens niet heel geschikt voor de beperkte processor in ons brein. Echter als het je lukt om een paar KPI’s er uit te lichten die je inzicht geven in je eigen gedrag dan doe je het goed. Als het meten van al die waarden een doel op zich worden dan weet je dat je fout zit 😉

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak