fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#58 Beginnen met het meten van je telefoon verslaving

By 7 mei 2020augustus 31st, 20212 Comments

Meten van je telefoon verslaving

telefoon verslaving

Je bent verslaafd. Aan je telefoon. Je wil stoppen. Maar het lukt niet. Hoe begin je? De eerste stapt is je volledig bewust worden hoeveel tijd en aandacht je in deze verslaving steekt. Het gemiddelde in Nederland ligt momenteel rond de 2,5 uur. Dat is 38 dagen per jaar. Doe ermee wat je wil. Met wat simpele aanpassingen kan je daar zeker 1,5 uur per dag vanaf halen. De keus is aan jou. Begin simpel en makkelijk en lees wat de eerste stap is.

Instructie meten telefoon verslaving

  • Installeer een goede app om je schermtijd en unlocks bij te houden. Voor mij werkt YourHour prettig. Voor de iPhone is Screentime prima.
  • Installeer een Widget (zo’n blokje met info op je startscherm). Zodat je ook echt dagelijks ziet hoeveel uur je verstookt hebt aan pielen.
  • Stel een dagelijkse limiet in zodat je een melding krijgt als je er overheen dreigt te gaan. Klein beginnen met 2 uur en 15 minuten.
  • Stel in dat gebruik van apps als Google Maps niet meegeteld worden. (1 uur in de auto navigeren is ok 😉
  • Stel je eens voor wat je met 1,5 uur extra per dag voor leuke dingen zou kunnen doen. Uberfit worden, een muziek instrument leren spelen, een nieuwe taal leren. You name it.
  • Gevorderd: Ga een 1 uur No Phone challenge aan (in te stellen in de app).
  • Pro: Ga een 4 uur No Phone challenge aan (in te stellen in de app).

Achtergrond bij het meten van verslaving

De eerste stap bij het afkicken van elke verslaving is erkennen dat je verslaafd bent. Om dat te met volle overgave te kunnen doen helpt het om cijfers tot je beschikking te hebben. Wat je kan meten kan je verbeteren. Door met kleine stapjes je gedrag aan te passen lukt het om geleidelijk de verslaving af te bouwen. Hierdoor hou je tijd over en ervaar je heel veel rust.

Wat zijn jouw tips om af te kicken, laat het weten in de comments!

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak