fbpx Skip to main content
Productiviteit

Threshold training

Over de drempel

Tijdens mijn fietstraining in de sportschool staat er een Threshold training op het programma. Dat is een training waarbij je langere tijd op, of net boven, de verzuringsdrempel (de hartslag waarbij je lichaam gaat verzuren) moet fietsen voor een betere prestatie bij lange duurritten. Het kost me veel moeite om mijn hartslag omhoog te brengen en flinke inspanning te leveren die genoeg is om de hartslag omhoog te brengen. Ik moet mezelf pushen om harder te trappen zodat de zweetdruppeltjes komen. Ik zie op tegen de mentale moeite die het vergt om mezelf richting het oncomfortabele te bewegen, liever blijf ik in de comfortzone.

Meer drempels

Deze worsteling vormt een mooie metafoor voor veel dingen in het leven waar ik momenteel het liefst blijf hangen in een comfortabel zone waar het makkelijk is:

Tijdens het schrijven vind ik het moeilijk om langer dan één pomodoro mijn focus vol aan te spreken. Mijn boek is al maanden ‘bijna af’.

Tijdens het bouwen van een website voor mijn nieuw product vindt ik het moeilijk om de puntjes op de i te zetten. Hij is al weken ‘bijna af’.

Nu ken ik de valkuil van perfectionisme, ik wil niet doorslaan en mezelf bekritiseren dat het niet goed genoeg is of dat het niet snel genoeg gaat. Maar er mag wel een tandje bij. Uit de comfortzone even in het rood.

Voor de verandering sluit ik eens niet af met een stappenplan om dit voor elkaar te krijgen. Ik ben er namelijk zelf nog mee aan het worstelen. Het opschrijven en onder woorden is voor nu genoeg om bewustzijn te creëren. Op naar stap twee.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak