fbpx Skip to main content
Productiviteit

UnGoogle Analytics

Geen tracking meer

Jarenlang heb ik me professioneel bezig gehouden met optimaliseren van websites voor Google. Bovenaan in de zoekresultaten staan geeft veel bezoekers. Met het programma Google Analytics kan je feilloos meten hoeveel bezoekers er op je website komen, waar ze vandaan komen en wat ze op de website doen. Het tracken van bezoekers om ze te targetten voor advertenties is een hyper commerciële schimmige business geworden. Dat voelt niet goed meer.

Google is het machtigste Techbedrijf ter wereld geworden door mijn content te gebruiken om advertenties te verkopen, de zogenaamde AdWords. Met Android heeft Google ook de mobiele telefoon markt overgenomen en met de Google Play Store worden miljarden verdiend. De gemiddelde schermtijd op de mobiele telefoon is wereldwijd 3 uur en 43 minuten (!) Ik merk dat mijn geluk omgekeerd evenredig is met mijn schermtijd. Hoe minder ik op mijn telefoon loop te pielen hoe beter mijn dag.

Daarom heb ik de tracking code van Google Analytics verwijderd. Geen tracking meer. Geen cookie consent pop-ups. Back to normal. Schrijven wat ik wil schrijven.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak