fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

Off the grid met Komoot

By 5 januari 2020augustus 31st, 2021No Comments

Sinds een paar jaar gebruik ik Strava voor het vastleggen voor mijn ritjes op de MtB en de racefiets. Leuk om je eigen prestaties terug te zien en een wedstrijdje ver pissen te doen met vrienden. Wie fietst er het hardst en het vaakst. Leuk maar het gaat soms voorbij aan de lol van het ervaren van een nieuwe route of het ongepland inrijden van een raar weggetje.

Sinds 2010 is er een new kid on the block: Komoot. Een slimme app voor het plannen van je outdoor avonturen. Voor het plannen van een fietstocht is de app geweldig. Ik nam de proef op de som en plande een route van Maastricht naar Antwerpen. Een slordige 150 km. Prima te doen op de MtB in drie dagen.

Plannen van de route

Het plannen van de routes verloopt via knooppunten die je zelf op de kaart kan plaatsen. Tot zo ver niet nieuws. Wat er leuk is dat je zelf kan bepalen over welke ondergrond je wil rijden. Voor een MtB route wil ik vaak zo veel mogelijk singletracks (smalle paadjes voor één fietser). Dit werkt met Komoot erg lekker. Ook de geschatte fietstijd bij een route is prettig.

De fun van Komoot

Dan meteen maar door naar de fun van Komoot. De routes zijn vaak gebaseerd op tips van locals. Het gevolg is dat je kleine paadjes in slaat die je normaal niet zou nemen om dat je het gevoel hebt dat het dood loopt. Zo kom je op de mooiste plekken. Door het weiland van een boer, langs het randje van een groentetuin door een stuk ondoordringbaar bos. Deze plekken zijn vaak erg rustig en geven een magisch gevoel als je er met je MtB doorheen suist.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak