fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

Werk loslaten

By 2 februari 2015augustus 31st, 20212 Comments

Vorige week was mijn laatste werkdag bij mijn huidige baan. Na 13 jaar in mijn eigen bedrijf al te hebben gewerkt is het tijd om wat anders te gaan doen. Het afscheid nemen van je baan is een heel proces, daar kom ik maar weer eens achter, zeker als het je eigen bedrijf is.

Emotioneel afscheid nemen

Een tijdje geleden heb ik de knoop doorgehakt, ik ga wat anders doen. Ik dacht dat, toen ik dat besluit had genomen het makkelijk zou zijn. Maar dat is het niet. Een grote emotionele binding maakt dat naarmate de laatste werkdag in zicht komt er nogal wat herinneringen voorbij komen. Het afsluiten van een periode brengt met zich mee dat er automatisch beelden naar boven komen. De eerste werkdag toen ik het kantoor opende. De vele kerstborrels die terug te zien zijn op oude foto’s waarbij ik schrik hoe jong ik er uit zie. De herinneringen aan moeilijke projecten en lastige klanten. En de mooie momenten zoals het betrekken van een hagelnieuw kantoor of het aannemen van de eerste talentvolle werknemers. Het maakt me pijnlijk bewust van de tijd die verstreken en doet een sterk beroep op mijn nostalgische snaar die makkelijk in beroering te krijgen is. Het voelt leeg, alsof ik met vervroegd pensioen ga. Loslaten is een vaardigheid.

Nieuwe kansen

Nu deze periode zich langzaam begint af te sluiten, krijg ik langzaam zicht op wat er achter de muur van mijn vorige baan bevindt. De mogelijkheid om weer wat nieuws te gaan doen. Er borrelen allemaal ideeën op met wat ik allemaal kan gaan doen. Iedereen die ik spreek heeft wel een goed idee wat hij ten uitvoer wil brengen. Aan ideeën geen gebrek, wel aan het vermogen om er even rustig onder te blijven en wat uit te zoeken. De energie die daarmee gepaard gaat is moeilijk te beteugelen. Ik heb het voornemen om eens even rustig aan te doen. Maar alleen al het idee aan stilzitten maakt me enigszins onrustig. Ik had het kunnen, weten nietsdoen is lastig.

Zoals ik meestal blog post afrond met geniale adviezen, sta ik nu even met mijn bek vol tanden. Dit is even wat nieuws waar ik nog weinig over kan zeggen. Vrouwtje toekomst wat ga je brengen?

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

2 Comments

  • Anja schreef:

    Is het heus? Klinkt als een weloverwogen beslissing. En toch een moeilijke stap. Weet dat ‘every new beginning comes from some other beginning’s end’. Gefeliciteerd!

× Maak een belafspraak