fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#44 Starten met saai leven

By 29 maart 2020augustus 31st, 2021One Comment

Een saai leven biedt geweldige kansen

Dit bericht schrijf ik tijdens de Corona crisis. Volgens velen een hele saaie tijd. Elke dag hetzelfde. Laat dat nu iets zijn waar je veel van kan leren! Niet constant overprikkeld. Niet elke dag met het laatste het nieuwste beginnen. Maar beginnen met wat je altijd al had willen doen. Door een ogenschijnlijk saai ritme liggen de kansen voor het grijpen. Een muziek instrument leren spelen, trainen voor een marathon of elke week drie boeken lezen.

Tips voor het beginnen met een simpele routine

  • Kies hobby die je de afgelopen 10 jaar niet van de grond hebt kunnen krijgen
  • Begin klein door hier elke dag een kwartier aandacht aan te besteden en beschrijf specifiek wat je gaat doen, bijvoorbeeld elke dag 10 pagina’s lezen
  • Hang deze lijst op de koelkast waarbij je elke dag een kruisje zet als je een kwartier aandacht hebt gegeven aan je hobby
  • Hou dit een maand vol en je hebt je eerste ‘habit’ onder de knie en kan beginnen met stapelen van meer goede routines

Achtergrond

Van Einstein tot Rodger Federer. Van Rembrandt tot Epke Zonderland. Allemaal hebben ze één ding gemeen. Ze ontwikkelden slimme routines om rustig te werken aan hun dromen. Wat ga jij doen, laat het weten in de comments?

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak