fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

Mind like water – klaar om de hele wereld aan te kunnen

By 5 juli 2018augustus 31st, 2021No Comments

Wanneer ben je klaar om de hele wereld aan te kunnen?

Er is een mooie oosterse uitdrukking voor de staat waarin je geest verkeert als je klaar bent voor alles wat er op dat moment maar op je pad verschijnt: ‘Mind like water’. Klaar voor alles wat er maar kan gebeuren. Kalm en alles onder controle. Dat is vaak ver weg van de staat waarin we ons tegenwoordig bevinden: overweldigd door alles wat tegelijk op je pad lijkt te komen. Gehaast, te veel om te doen, te veel prikkels, alles tegelijk.

Mind like water

Mind like water is, zoals veel theoretische concepten, een illusie. Dit gaat je nooit lukken. Het leven is nou eenmaal niet te controleren. Wat wel mooi is aan het concept is dat het richting geeft hoe je het leven zo kan organiseren dat je in de buurt komt van deze state of mind met als resultaat: af en toe momenten van totale ontspanning, redelijk georganiseerd en alles lijkt onder controle. Precies dát is de reden om te beginnen aan een goed model om je leven op orde te brengen: Getting Things Done. Het eerste kleine stapje in de die richting is door kritisch te kijken naar je eigen gewoonten en routines en je af te vragen of deze helpen om te bereiken wat je wil of dat ze juist in de weg staan.

Veranderen van gedrag

Het veranderen en verbeteren van je gewoonten en routines is het moeilijkste wat er is. Het is namelijk het veranderen van je eigen gedrag: gezond werken, stoppen met roken, beginnen met opruimen en beginnen met sporten. Al deze routines starten of stoppen vergt bloed zweet en tranen en meer. Absolute focus en toewijding op wat je écht graag wilt. Hoe doe jij dat? Een kleine tip: Begin klein.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak