fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#165 Beginnen met eerder stoppen

By 14 juli 2021augustus 31st, 2021No Comments
eerder stoppen

Het is drie uur. Takenlijst is leeg. Inbox is leeg. Dat op een doordeweekse maandag. Maar eens wat online wat rondstruinen? Hell no. Computer uit, telefoon op niet storen en lekker een rondje racefietsen. Het moeilijkste om te leren als je Get Shit Done systeem werkt: niet in de valkuil vallen van nóg meer willen doen. Beter de bits de bits laten en lekker wat anders gaan doen dan werken. Het juk van de eeuwige werkdruk afgooien. In het begin voelt het als spijbelen, maar met enige oefening geniet je een paar keer per week van een middagje vrij door eerder stoppen. Vrij in je hoofd dan wel te verstaan.

Beginnen met eerder stoppen

Achtergrond bij werkdruk

Het gevoel van eeuwige werdruk ontstaat doordat we elkaar wijs maken dat je alleen met hard werken het ver kan schoppen. Niemand vindt het leuk om structureel hard te buffelelen. Als dat wel zo is vraag ik me af wat je bent zonder je werk. Door te wennen aan het nederige idee dat je ook zonder hard werken prima bent onstaat ruimte. Juist door ruimte te nemen om tijd vrij te maken voor dingen die belangrijker zijn dan werk hoef je niet tot je pensioen te wachten om elke week een paar middagen lekker aan te klooien of te genieten. Elke dag om drie uur klaar? Dat lukt als je prioriteit maakt van korter werken en niet rupsje nooit genoeg altijd z’n zin geeft.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak