fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#145 Beginnen met een ademende agenda

By 25 april 2021augustus 31st, 2021No Comments

Afspraken achter elkaar plakken

Mijn timemangement skills worden beter en beter. Het is verleidelijk om een dag precies vol te puzzelen. Productief in de ochtend. Meetings na elkaar in de middag. Als strakke puzzelstukjes valt alles precies in elkaar. Ik doe veel, maar de kwaliteit en de lol van het werk daalt als de ruimte om te ademen ontbreekt. Als er iets tussendoorkomt kost het me veel moeite om mijn planning te laten schieten. De perfectionist in mij wil mijn lijstje afwerken. Sinds ik ben gestopt met het achter elkaar plakken van afspraken en blokken met ‘niks’ heb ‘gepland’ hou ik meer ademruimte over. Tevens heb ik niet meer het gevoel dat ik de hele dag moet haasten. Simpel beginnen met een ademende agenda.

Beginnen met een ademende agenda

  • Plan blokken met werk voor jezelf in je agenda. Mijn blokken zijn niet groter dan 1,5 uur.
  • Laat ‘ademruimte’ open tussen afspraken. Bij mij zit er minimaal een half uur tussen een blok met werk of een meeting om aandachtsresidu te voorkomen.
  • Stel een maximum voor jezelf vast wat planbaar is. Voor mij is ongeveer 60% procent van de dag te plannen. Hou de rest leeg. Heerlijk ademruimte!
  • Geniet van een ademende agenda 🙂

Achtergrond bij een volle agenda

Druk zijn is verslavend. Je hebt het gevoel dat je lekker bezig bent. Het is verleidelijk om je dag vol te rammen. Als er echter geen ruimte is om te freewheelen heeft je brein niet te tijd om te herstellen. Als je alles volramt is de werkdruk die je ervaart is hoger en waarschijnlijk ben je ook minder effectief (efficient is niet hetzelfde als effectief zijn). Door ademruimte in te passen daalt je stressbeleving en hou je op de lange termijn meer energie over.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak