fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#164 Beginnen met een Rocketbook

By 9 juli 2021augustus 31st, 2021No Comments
rocketbook

Brainfarts omzetten in actie

Soms wil ik een brainfart kwijt. Niet pielen mijn telefoon maar gewoon met pen en papier. Vroeger schreef ik notitieblokken vol en daar bleef het vaak bij. Aantekeningen werden niet omgezet in acties. Sinds ik een aantal routines heb ontwikkeld in combinatie met Rocketbook lukt het om aantekeningen te verwerken tot acties. Rocketbooks zijn herbruikbare notitieblokken met een slimme app die aantekeningen omzet naar mail, Evernote of een een andere tool.

Starten met Rocketbook

  • Kies een Rocketbook (geen affiliatelink) die voor jou past. Ik heb de Everlast versie én een Mini voor onderweg en op het nachtkastje.
  • Koppel de Rocketbook app aan meerdere locaties waar je scans van aantekeningen wil opslaan.
  • Zet een checkbox ☐ (een getekend vierkantje) bij een aantekening als je iets écht moet doen
    • Doe de actie direct en vink ‘m af als het gedaan is (dan weet je dat ook tijdens het verwerken)
    • Als je de actie later wil doen: Zet de actie over in een takenmanager als je de aantekeningen verwerkt
  • Een keer per week, tijdens de wekelijkse review maak ik alle Rocketbooks leeg met een doekje zodat ik zeker weet dat er niks achterblijft.

Achtergrond bij brainfarts

Brainfarts blijven vaak maar zeven seconden hangen in je bewustzijn. Voor je het weet zijn ze weer weg dus beter schrijf je ze op en doe je er ook echt wat mee. Als je niet laat zien aan je brein dat je ook echt iets doen met je ideeën komen die ook meer. De routine van het vastleggen en verwerken van deze ideeën maakt dat je creatiever en productiever wordt. Drempels voor het omzetten van ideeën in actie bestaan vaak uit handelingen die weerstand opleveren. Doordat het lastig is om te doen begin je er niet aan. Door één keer een goede workflow op te zetten voor het verwerken van aantekeningen is elke krabbel goud waard. Verder zijn de oprichter van Rocketbook Joe en Jake rockers. Na een mislukte pitch bij Sharktank hebben ze het ver geschopt 🙂

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak