fbpx Skip to main content
Productiviteit

Wat Chat GPT nooit gaat vervangen

Verbazingwekkend

Afgelopen week heb ik voor het eerst wat teksten voor werk laten genereren door Chat GPT. Ik had geen hoge verwachtingen. Maar de kwaliteit van de teksten die Chat GPT heel rustig uitspuugde verbaasde me. Mooi geformuleerd en zorgvuldig onderbouwd. Ik ben niet de enige die enthousiast is, de hele wereld is druk bezig om nieuwe toepassingen te maken op basis van deze technologie. Het is een kwestie van tijd voordat we overstroomd gaan worden met teksten, beelden en video’s die op basis van AI zijn genereerd. Er wordt gewaarschuwd voor de gevaren van AI. Als je kwaad wil, dan kan je met deze technologie een hoop slechts de wereld in slingeren. Ook wordt voorspeld dat veel banen, zoals die van helpdeskmedewerkers, overbodig zullen worden.

Makkelijke scoren

Met deze AI toepassingen zal het vrij ook makkelijk worden om teksten te schrijven die goed scoren in de zoekmachines zodat je bovenaan komt te staat. Wat nooit vervangen zal worden door Chat GPT is het schrijven van persoonlijke teksten met menselijke emotie, tenzij Chat GPT volledig de functie van mijn brein overneemt. Daar maak ik me vooralsnog niet zo’n zorgen over.

Persoonlijk merk

Om een toekomstigbestendig ‘persoonlijk merk’ (oei, ik heb wat tegen dat woord..) te blijven is het dus handig om je teksten hoogst persoonlijk te maken. Content met Generieke Stieren Schijt is makkelijk te genereren. De oplossing: meer N=1 verhalen, ik heb er zin in!

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak