fbpx Skip to main content
Productiviteit

Een mooie training voor een Ironman

Rustig aan

Afgelopen week deed ik mee aan de kwart triatlon van Almere. Niet om vol gas te gaan, maar om te kijken hoe de training van afgelopen weken is gevallen. Waar ik in eerdere triatlons vaak zenuwachtig aan de start stond was het nu redelijk rustig in mijn hoofd. De triatlon ging vrij makkelijk. Een resultaat van veel training de afgelopen 20 weken. Niet alle trainingen gingen van harte en ik heb regelmatig een training overgeslagen, maar het resultaat mag er zijn, een hele flinke basisconditie.

Pijntje hier pijntje daar (Phpd)

Een bekend fenomeen onder veel triatleten: er is altijd wel ergens een pijntje in het lichaam dat zeurt. Het zogenaamde Phpd fenomeen. Dit heeft bij slechte dagen ook invloed op de mentale gesteldheid (“dit komt nooit meer goed”). Momenteel is de rechterknie aan het zeuren. Na een behandeling van de Keihard Pijnvrij looptherapeut Franklin van Doesburg hoop ik dat ook dit pijntje weer gaat verdwijnen. Het is confronterend als er een stevige blessure ontstaat. Maar het is aan de andere kant ook leuk om het lichaam en de belastbaarheid steeds beter te leren kennen.

Tijd

Veel mensen vragen of het niet heel veel tijd kost dat trainen. Ik merk echter dat het me tijd oplevert.

Vanuit mijn N=1 redenering:

  • Door het trainen krijg ik meer energie om ook vervelende klusjes voor werk goed aan te vallen.
  • Ik merk dat ik creatiever wordt. Dit heeft ook zeker te maken dat je tijdens duurlopen en fietstochten tijd hebt om rustig te contempleren, waardoor nieuwe ideeën ontstaan.
  • Doordat ik trainingen moet plannen, moet ik ook werk compact en effectief plannen.

Wil je ook slimmer routines voor sport of werk aanleggen?
Maak dan een belafspraak voor een intake met een online coach.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak