fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

Klein beginnen

By 17 april 2018augustus 31st, 202111 Comments

Hello World

Hello World” is een tekst die gebruikt wordt om bij test iets naar het scherm te schrijven. Bij deze “Hello World”. De website is goed genoeg om live te gaan. Er waren veel grotere plannen om er van alles en nog wat in te verwerken: een online afspraken tool, zelf getekende illustraties, een gevuld portfolio en nog 20 andere dingen. Dat is allemaal mooi, maar dan was de website over een maand nog niet online geweest. Dus beter klein starten en snel leren van feedback.

Denk groot, start klein en werk slim

Dit gedrag, het aarzelen om Live te gaan, en te ver uitgewerkte functionaliteit heb ik bij alle projecten gezien die ik de afgelopen 20 jaar heb gedaan. Tijd om het anders te doen en mijn eigen hondenvoer te eten om goed Nederlands te gebruiken en slimmer te zijn dan mijn eigen aarzeling.

Waarom klein beginnen

Waarom mislukken het grootste deel van de online projecten?

  • Bij het invoeren van nieuwe technologie mislukt ongeveer 60% van projecten.
  • Als nieuwe technologie ingevoerd wordt én nieuw processen, mislukt 70% van de projecten.
  • Als ook de cultuur wordt veranderd (het dagelijks praten en handelen van medewerkers) mislukt 80% van de projecten.

Des te groter de menselijke factor in een verandering, des te moeilijker het is om deze verandering succesvol door te voeren. Begin dus met kleine meetbare stapjes en zet van daaruit verandering in.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak