fbpx Skip to main content
Productiviteit

Wat als ik het tegenovergestelde doe?

By 20 juli 2023augustus 30th, 2023No Comments

Drama van de startup mentaliteit

Nu het doek voor fietsenfabrikant VanMoof definitief is gevallen is het drama compleet. De startup mentaliteit is de broers Taco en Ties Carlier fataal geworden. Het is makkelijk om deze jongens de schuld in de schoenen te schuiven. Als je zelf midden in een startup zit krijg je oogkleppen weet ik uit ervaring. Jammer voor de eigenaren van de peperdure fietsen die niet meer onderhouden kunnen worden als gevolg van een gebrek aan onderdelen. Leerzaam is vooral dat iedereen blind achter deze veel te dure marketing trein is aangehold door fietsen van duizenden euro’s te kopen.

Fatbikes

VanMoof is niet het enige merk dat veel te dure fietsen verkoopt. De gemiddelde fat bike kost zomaar 2500 Euro. Crazy voor een fiets die geen fiets is, maar een tank op fietswielen. Naast de prijzige aanschaf, is een onderhoudsbeurt voor een fat bike 80 Euro. De fatbikes zijn zo duurzaam nog niet, ze verbruiken veel energie omdat ze zwaar zijn en de rolweerstand met de dikke banden hoog is.

Een thin bike

In het geval van de fiets kies ik voor een thinbike. Een omgebouwde oude MBK racefiets met singlespeed. Vijf jaar geleden gekocht voor Euro 650. Niet stuk te krijgen. Elke onderdeel is zelf makkelijk te vervangen voor een paar tientjes max. Even snel als de gemiddelde e-bike, echter als extra bonus dat ik *gratis* lichaamsbeweging krijg.

Wat als ik het tegenovergestelde doe?

Bij veel marketing gestuurde ontwikkeling kopiëren we het gedrag van de massa en gaan we mee met de trend. Het is bij elke trend (die doorslaat) legitiem om te vragen wat gebeurt er al ik het tegenovergestelde doe?

Dit werkt ook aardig met:

Ben je op zoek naar hulp bij het ontwikkelen van nieuw gedrag?

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak