fbpx Skip to main content
ProductiviteitSporten

#166 Stoppen met Strava

By 5 augustus 2021augustus 31st, 2021No Comments
Stoppen met Strava

Stoppen met verpissen

Voor de duursporters (fietsen en hardlopen) geldt vaak als het niet op Strava (sport app) staat is het niet gebeurd. Gelul, maar toch. Onbewust ben ik mijn gedrag aan gaan passen om mee te gaan in de Strava norm. Strava is de Facebook voor mannen van middelbare leeftijd die een potje verplassen aan het doen zijn. Langer fietsen. Harder fietsen. Stoere foto’s. KOMetjes proberen. Likes verzamelen. Om te kijken hoe het is om zonder Strava te sporten probeerde ik het eens een maandje zonder. Dat beviel prima! Niet meer het gevoel dat big brother Strava mee keek. Geen dingen doen die mijn fietsvriendjes gaaf vinden. Maar rustig mijn eigen ritjes fietsen en hard fietsen- of lopen als ik er zelf zin in heb.

Stoppen met Strava

  • Zet onder Privacy instellingen aan dat je activiteitein standaard onzichtbaar zijn voor anderen (zo blijft je historie wel behouden). Om maar iemand te noemen Tom Du Moulin heeft dit ook zo ingesteld omdat hij niet van pottenkijkers houdt.
  • Als je hardcore wil stoppen verwijder je account daarbij kan je wel een verzoek indienen om al je data te exporteren.

Achtergrond bij Strava

Strava betekent streven. Als je constant aan het streven bent ben je nooit echt waar je nu bent. Tevreden zijn in het moment. Met mijn aangeboren ontevredenheid is het beter om elke dag wel blij te zijn met wat ik fiets of loop. Alle focus op genieten van mijn outdoor sport avonturen. In plaats van gestoord te worden door brainfarts van wat anderen daar van vinden. Niet meer vergelijkingen maken met de opzichtige activiteiten van anderen. Intrinsieke motivatie cultiveren in plaats van externe bevevestiging. Kies vooral wat goed voor jou werkt 😉

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak