fbpx Skip to main content
Productiviteit

Zakelijk en privé scheiden met een dual SIM telefoon

Het nadeel van de dubbeldekker telefoon

Het goed scheiden van je werk- en privéleven lukt niet als je alles met één telefoonnummer probeert te regelen. Dan wordt je in de avond lastiggevallen met vragen van klanten, en dat is voor een goede nachtrust niet bevorderlijk.

Regelmatig zie ik in trainingen deelnemers met een dubbeldekker van telefoons binnenkomen, en vervolgens op twee telefoons koekeloeren. Ze vertellen: “Ik heb een zakelijk toestel en een privé toestel”. Goed idee! Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Keep it Simple

Een Dual SIM telefoon kan met twee 06 nummers werken. Daarbij kan je ook met twee Whatsapp versies werken. Met de Whatsapp voor business app richt je een zakelijk nummer in, handig omdat je daar ook autoresponders kan instellen.

Het argument vóór het hebben van twee telefoons zou kunnen zijn dat je de zakelijke telefoon kan uitschakelen. Dit kan je echter ook prima door je zakelijke SIM uit te zetten.

Als je zelfstandig ondernemers bent hoeft het ook niet zo duur te zijn.

Scheiden van werk en privé

Het scheiden van werk en privé hebben we met e-mail vaak goed geregeld met verschillende e-mailadressen. Voor zakelijke communicatie via de telefoon- en wil je hetzelfde om grip te houden op je werkstress.

Heb je hulp nodig bij het scheiden van werk en privé?
Plan dan een belafspraak voor online coaching

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak