fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieMeditatieProductiviteit

#77 Insight Timer dé Meditatie app die zelfinzicht geeft

By 2 juli 2020augustus 31st, 2021No Comments

De beste meditatie app om te starten met een meditatie routine

meditatie app

De Insight Timer meditatie app heeft een update gekregen. De nieuwe update richt zich op de mooie geleide meditaties die te vinden zijn in de App. Wat mij betreft is het by far de beste app voor het aanleren van een meditatie routine. Om je te motiveren om een routine vast te houden krijg je bij elke milestone (10 opeenvolgende dagen dat je mediteert) een sterretje. Dit werkt goed om in het begin vast te houden aan een dagelijks ritme.

Live talks in de Insight Timer

Nieuw is ook de functie waarbij Live talks te volgen zijn van vooraanstaande meditatie leraren als Tara Brach en vele anderen. Daarnaast zijn er ook cursussen te vinden waarbij je over meerdere dagen een programma kan volgen. Geleide meditatie maar ook een ander genre zoals 30 Day Challenge To Awaken Your Inner Fire van Wim Hof om te leren koud te douchen. Deze functies zijn te vinden in de betaalde versie van US$59.99 per jaar. Wat mij betreft het geld meer dan waard. Daarnaast steun je een groep ontwikkelaars die heel goed bezig zijn om bewustzijn in de wereld te brengen.

Achtergrond bij de meditatie app

Er wordt steeds meer wetenschappelijke bewijs gevonden voor de positieve effecten van meditatie (Het Emotionele DNA, 2019). Stressreductie, verbeterde slaap, betere gezondheid en verhoogd concentratievermogen. Naast positieve effecten op de gezondheid biedt meditatie een mooie vorm om jezelf te ontwikkelen. Een ander voordeel van meditatie is dat het een vocabulaire geeft voor nieuwe gevoelens en ideeën. Met dit vocabulaire kan je aan de hand van meditatie coaching nieuwe vaardigheden en kennis ontwikkelen aan de hand van habits.

Zelf leren mediteren?

Wil je zelf starten met leren mediteren? Probeer dan ook de 30 Day Meditatie Challenge. Waarbij je elke dag een mail krijgt ter ondersteuning. Daarnaast kan je lid worden van de Habits at Work groep in de app (zoek naar Habits at Work in de app).

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak