fbpx Skip to main content
Productiviteit

Terug naar de kroeg van Social Media

Confronterend

Een paar jaar geleden besloot ik, na een maandje zonder Instagram, te stoppen. Dat was heerlijk rustig, geen Fomo maar Jomo. Ondanks besloot ik dat ik Habits at Work nog wat verder wil laten groeien om meer mensen te kunnen helpen. Lange tijd heb ik dat geprobeerd zonder advertenties (Ads suck), maar helaas kom ik niet voorbij het tipping point. Dus ik heb de stoute schoenen maar weer eens aangetrokken en een Instagramcampagne opgetuigd om mensen uit de digitale kroeg te halen. Nadat ik een paar jaar ben weg geweest van aSociale media viel het me extra op hoe heftig het gebruik werkt op je gedachten, ideeën en hoe er een zwart gat van tijd ontstaat als je niet op tijd weet te stoppen met Bingescrollen. Mijn tijdlijn op Instagram loopt vol met kattenfilmpjes, keuken trucs, fitness tips en coaches die coaches coachen. Na een kwartier scrollen heb ik koppijn van alle impulsen, het brein moet al deze rommel toch verwerken als ik er naar kijk.

Ouwe internet boomer

Rond 2000 had ik de eer om als een van de eerste webdesigners het web vorm te geven. Daarna heb ik 15 jaar in een eigen internet gewerkt aan e-commerce websites. Ik was erg enthousiast over de mogelijkheden en de kansen om internet in te zetten om de wereld een stukje beter te maken. Als ik nu zie wat daarvan terecht gekomen is, dan is het een complete commerciële puinhoop. Bij het instellen van de campagne voor Instagram werd me weer eens duidelijk hoeveel data er wordt verzameld van gebruikers via cookies. Voor de mensen die niet technische onderlegd zijn is het wellicht lastig te begrijpen, maar het is ongelofelijk hoe we met z’n allen onze privacy, kostbare tijd en aandacht gratis weggeven aan schatrijke Tech bedrijven aan de andere kant van de wereld, die het vervolgens weer verkopen aan bedrijven. Het resultaat is dat we met z’n allen verslaafd zijn geworden aan deze prikkels en het contact met onszelf kwijt raken.

Hoop is een plicht

Aangezien ik heb geleerd dat alleen zwart kijken maakt dat je depressief wordt, zet ik toch de schouders er onder om mensen te helpen binnen hun eigen lijntjes te kleuren. Hoop is een plicht, dus we gaan er weer lekker tegenaan om een betere digitale wereld te creëren.

Zo, deze ‘rant‘ moest mij even van het hart, moedig voorwaarts.

Online Coaching

Heb je hulp nodig om slimmer te werken, maak dan een belafspraak voor online coaching.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak