fbpx Skip to main content
Productiviteit

Stilte inbouwen

Mediteren

Ik heb vanochtend een uur gemediteerd bij het clubhuis van Sportrusten. De stilte in mijn hoofd ijlt nog na. Tijdens de stilte raakt mijn hoofd als vanzelf opgeruimd. Doordat er geen externe prikkels zijn kunnen gedachten rustig hun gang gaan. Deze stilte is voor mij noodzakelijk in een wereld met eindeloos veel mogelijkheden om mezelf prikkels toe te dienen die gedachten genereren en aandacht opeisen: eindeloos veel podcasts om nog te luisteren en eindeloos veel andere media om te consumeren.

Stilte zonder mediteren

Ik hoef niet altijd te mediteren om stilte in te bouwen. Ook een stuk fietsen zonder oortjes, de keuken opruimen zonder podcast op de achtergrond, op het perron staan zonder dat ik wegduik in de telefoon zijn prima momenten om even te contempleren.

Rust en overzicht

Allemaal momenten om stilte in te passen. Het lijkt zonde om niet elk moment te benutten zoals een bezoek aan het toilet met de telefoon of het wachten aan de kassa terwijl je aSociale Media weg swipet, maar dat is het niet. Je krijgt er rust en overzicht voor terug, dit is vaak harder nodig dan een snelle prikkel.

Mis je rust in je leven?
Maak een belafspraak voor online coaching.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak