fbpx Skip to main content
Productiviteit

No Phubbing met de NoPhoneTime

Huh wat?

Hoorde je wat ik net zei? Huh wat? Even er niet bij met de aandacht omdat je weggedoken zat in de dumpphone. Dit heet phubbing, een samenvoeging van Phone en Snubbing (negeren). Het negeren van je gesprekspartner wel te verstaan. Helaas wordt dit fenomeen steeds ernstiger.

Serieus..?

Regelmatig kom ik in trainingen mensen tegen die de aandacht niet meer alleen bij de training kunnen houden, maar de smartphone tegelijk met één oog in de gaten houden. Dit werkt niet. Je kan aandacht niet richten op twee dingen tegelijk. Je doet beide half. En erger nog je gesprekspartner neemt je niet meer serieus.

Verbinden

Het is gelukt. We gebruiken een apparaat dat ontwikkeld is om mensen te verbinden (Nokia, Connecting People), nu zo dat het ons beperkt om ons te verbinden in gezelschappen. Het vreemde is dat dit onbewust aangeleerd gedrag is. De oplossing ligt in het bewust afleren van dit gedrag.

#NoPhoneTime

Met gepast trots presenteer ik de NoPhoneTime een mooi ’tafelmeubel’ in de vorm van een houten telefoonhouder met zandloper die je helpt om weer een normaal gesprek te hebben aan tafel zonder dat iedereen wegduikt in z’n telefoon. Wees er snel bij. Van deze originele eerste serie zijn maar acht exemplaren beschikbaar!

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak