fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#15 Leg briljante ideeën direct vast

By 15 maart 2019augustus 31st, 20216 Comments

Slimmer werken met goede ideeën

Weer een aantal briljante ideeën
om je werk makkelijker te doen niet uitgevoerd? Het niet omzetten van briljante ideeën in actie is zonde. De beste ideeën komen namelijk als je niet aan het werk bent. Ze ontstaan spontaan als je brein ontspant of doordat je getriggerd wordt door een situatie, smaak, beeld of geluid. Dat is zelden achter je laptop. Vang ideeën door ze direct vast te leggen als je onderweg bent. Bouw een systeem om deze ruwe diamanten te verzamelen.

Hoe vang je een briljante idee?

Zorg er voor dat je in elke situatie iets bij de had hebt om je idee vast te leggen. Mijn tooling bestaat uit:

  • Schrijf in één notitieblok. Ik gebruik Rocketbook waarmee je aantekeningen direct kan scannen met je smartphone en kan doorsturen aan Evernote.
  • Gebruik een app die foto’s, voice memo’s en notes kan vangen. Braintoss maakt het zo makkelijke dat je niet kan weigeren om je briljante idee vast te leggen.
  • Hang een pen aan je sleutelbos. Nooit meer het excuus dat je geen pen bij de hand hebt.
  • Koppel je Braintos en Rocketbook aan Evernote. Met Evernote leg je alles vast. Voor eeuwig. Als een olifant. (heeft die écht zo’n goed geheugen).
  • Werk met Todoist om direct aan je todolijst toe te voegen.

Achtergrond bij het omzetten van briljante ideeën

“Our brain is for having idea’s, not holding them” (David Allen). Met zo’n 30.000 gedachten per dag is het logisch dat je met 99% niks doet. Hierdoor zou je hoofd echt overlopen. Maar die 1% pure magic moet je vastleggen. Als je dit uitstelt komt er nooit iets van. Het is het idee waardeloos. Je brein moet leren dat een briljant idee hebben is niet hetzelfde als iets er mee doen. Lastig voor mensen die te veel goede ideeën hebben.

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak