fbpx Skip to main content
ProductiviteitSporten

Vastleggen van een doel

Goede voornemens werken niet niet maar wat dan wel

Goede voornemens werken niet zo zeer voor mij. Mezelf inschrijven voor een flink uitdaging wel. Ik heb me ingeschreven voor de volledige Triathlon van Almere op 9 september. Die bestaat uit 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en een marathon hardlopen. Gekkenwerk dacht ik altijd, maar nu is het zo ver.

Uitstellen

Het inschrijven heb ik ongeveer een maand elke dag uitgesteld. Het is toch een beetje eng om mezelf vast te leggen en dat hoort erbij. Het uitstellen van een taak heeft soms ook de functie dat je jezelf langzaam klaar stoomt voor het nemen van de beslissing. Op een gegeven moment kan ik er toch niet meer omheen. Ik schrijf me in, als ik de bevestigingspagina van de inschrijving zie begint het ook in te dalen. Nu moet ik flink gaan trainen. Het is nog 36 weken, maar je kan niet vroeg genoeg beginnen.

Doordat de afstand met angst inboezemt ga ik serieus aan de slag met trainen. Waar ik voor een eerdere triatlons vooral op gevoel trainde door vaak te sporten heb ik nu het idee dat toch mee zicht wil houden op de tijd en kilometers die ik steek in de voorbereiding. Een trainingsschema dat ik aanschaf via TrainingPeaks met een vast programma geeft me rust dat ik serieus ga trainen.

Waarom werkt het vastleggen van dit doel?

Het feit dat ik een flinke mep geld moet betalen voor de inschrijving maakt dat ik er serieus mee aan de slag ga. De afstand jaagt me schrik aan, maar training volgens een schema geeft rust en vertrouwen dat het gaat lukken. Het feit dat ik betaal voor het schema geeft met ook hier extra impuls om het netjes te gaan volgen. En ja het kan natuurlijk altijd mislukken doordat ik flink geblesseerd raak, maar dat is maar een gedachte die er ook mag zijn.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak