fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#116 Beginnen met een monthly review

By 12 januari 2021augustus 31st, 2021No Comments

Maandelijks onderhoud

Aan het einde van elke maand krijg ik weer goede ideeën voor wat ik volgende maand wil gaan doen. Enkele 30 day challenges hebben me veel gebracht. De ideeën worden in mijn hoofd steeds groter. Helaas blijven veel ideeën maar plannen doordat ik er simpelweg niet aan toe kom. Te veel in mijn hoofd, te weinig aan het doen. Jammer en volgende maand beter. Mijn zelflerend vermogen lijkt klein want veel plannen schuiven al een jaar mee. De dagelijkse- en een wekelijkse review leren mij dat ik nog steeds te veel tegelijk wil doen. Met een maandelijkse review krijg ik meer inzicht in de koers die ik vaar, verder word ik accountable naar mezelf.

Beginnen met een monthly review

  • Bepaal hoe lang je wil spenderen aan een monthly review. Voor mij werkt één uur prima. Het doel is dat je de monthly review elke maand lachend doet, niet dat het een klus wordt waar je geen zin in hebt. Zet deze maandelijks terugkerend in je agenda op een rustige dag aan het eind van de maand.
  • Bekijk je maanddoelen van vorige maand. Voor mij zijn maanddoelen gekoppeld aan routines. Vorige maand was dat één nieuwe coachee erbij inschrijven. Als je deze maanddoelen niet gehaald hebt: waar ging het fout en wat wil je volgende maand beter/anders doen?
  • Bekijk de weekdoelen. Ook hier zijn dit voor mij vooral routines. Zoals twee blogposts per week. Als je deze weekdoelen niet gehaald hebt, waar ging het fout en wat wil je volgende maand beter/anders doen?
  • Bekijk dagelijkse routines. Verlopen deze goed, wat kan er mogelijk beter? Welke nieuwe routines wil je starten?
  • Werk je eigen now page bij. Voor mij een manier ook accountable te blijven naar mezelf.

Achtergrond bij een monthly review

Gezonde zelfoverschatting is prima. Anders zou je waarschijnlijk nergens meer aan beginnen omdat je weet hoeveel werk het écht is. Echter als het maandelijks zichtbaar wordt dat je alles voor je uit aan het schuiven bent wordt het tijd om er iets aan te doen. Door jezelf accountable te maken naar jezelf toe worden verwachtingen realistischer. Er ontstaat zelflerend vermogen door reflectie. Tevens kan tijdens een maandelijkse review bepalen met welk gedrag je wil starten, stoppen of wat je wil volhouden.

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak