fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#142 Beginnen met één glas water

By 16 april 2021augustus 31st, 2021No Comments

Ik word wakker met een hoofd vol ‘brainfog’. Het voelt alsof mijn hersenen tegen mijn schedel aangeplakt zitten. Gisteren heb ik 70 Km gefietst en na afloop niet genoeg gedronken. Na het fietsen vergeet ik vaak dat ik veel vocht verloren ben en dus extra water moet drinken. Tijdens het slapen komt daar nog flink wat vochtverlies bij. Tijdens de nachtrust kan je meer dan een liter vocht kwijt raken door zweten en je ademhaling waarbij je vochtige lucht uitademt. Met een groot glas water net als je uit bed komt hydrateert je lichaam snel en is ook je bovenkamer doorgespoeld. Deze routine is tevens is een probaat middel om een einde te maken aan snoozen. Vaak vergat ik het glas water totdat ik een leeg glas klaar zette in de keuken de avond ervoor.

Beginnen met één glas water

  • Zet de avond van tevoren een groot glas klaar op het aanrecht of op een plek waar je na het opstaan als eerste komt.
  • Drink first thing na het opstaan een groot glas water ook als je nog niet helemaal dorstig bent.
  • Voor de liefhebber: doe er een drupje citroensap bij.
  • Merk op hoe deze simpele routine helpt bij het ontwikkelen van een goede ochtendroutine.

Achtergrond bij beginnen met water drinken

Je kan veel voelen in je lichaam. Maar het overgrote deel van alle processen in je lichaam gaat onbewust. Denk maar eens aan de rocketsience die bij de spijsvertering een rol spelen. Je voelt niks van de processen in je maag en darmen. Ook het feit dat je langzaam vocht verlies merk je niet op, zeker niet als je slaapt. Je merkt ook niet op welke impact een enigsins uitgedroogde kop maakt totdat je het verchil opmerkt van een goed gehydrateerd lichaam dat op gang is. Als je begint met een bakkie koffie first thing dan krijg je even ‘vuile energie’ doordat je een boost krijgt van de cafeïne maar eigenlijk nog verder uitdroogt doordat de cafeïne er voor zorgt dat je lichaam vocht afvoert. Wil je eens ervaren wat er gebeurt als je eens helemaal stopt met koffie? Doe dan de 30 dagen challenge waarbij je cold turkey stop met koffie, effect gegarandeerd!

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak