fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#68 Starten met de perfecte start van je werkdag

By 1 juni 2020augustus 31st, 2021One Comment
Starten met de perfecte start van je werkdag

Is het vanochtend niet gelukt om als eerste te beginnen met hetgeen je écht graag zou willen gaan doen (werk of privé)? Dat is je ochtend ritueel waarschijnlijk niet opgelijnd voor een perfecte start. Door te starten met het innemen van nieuwe informatie zoals E-mail, Whatsapp of nieuws ben je de weg al weer kwijt. Vergeten waar je eigenlijk mee wou beginnen. Je zit direct in standje druk druk in plaats van standje productief. Deze routine heb je onbewust aangeleerd. Bakkie koffie en dan beginnen met mail. Je kunt deze niet productieve routine doorbreken en omdraaien door jezelf op te lijnen voor een productieve start. Lees verder hoe je simpel begint met perfecte start van je werkdag.

Perfecte start van je werkdag

  • Maak het eerste uur van elke dag vrij om te starten. Dus géén vergadering op 9 uur (zonde van productieve tijd)
  • Eindig elke dag met opschrijven waar je mee wil beginnen de volgende dag. Hier weet je onderbewuste ook waar je mee gaat starten en komen er aanvullende goede ideeën.
  • Begin elke ochtend direct first thing met hetgeen je gepland hebt. Dus géén Whatsapp, mail of nieuws. Dan slaat je hoofd op hol en is je focus weg.
  • Gevorderd: Leg een ‘backlog‘ aan van dingen waar je mee kan/wil starten en werk die elke dag bij. Zo worden ook je prioriteiten steeds helderder.
  • Pro: Leg de rest van je werk vast in een goed systeem zodat je niet constant het gevoel krijgt dat je wat anders moet doen. Zo wordt je productive ochtend nog langer.

Achtergrond bij een goede start

Om te focussen moet je hoofd leeg zijn. Het starten met het volstoppen van je hoofd maakt dus dat je daarna niet meer kan focussen. Je hoofd is dan een stuiterbal met ideeën die voorkomen uit nieuwe mails, apps en breaking news berichten. Het filteren van al deze nieuwe informatie op de tijd dat je van nature het meest productief bent is een noodzaak als je wat gedaan wil krijgen.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak