fbpx Skip to main content
Productiviteit

Zelfreflectie in de persoonlijke ruimte

Irritatie

Als ik een zwemtraining wil doen kies ik bij voorkeur rustige tijdstippen zoals bijvoorbeeld dinsdag om 7 uur in de ochtend. Maar soms past dat niet in de planning en is de enige optie om in de avond te gaan zwemmen. Dan is het druk, te druk. De banen in het zwembad zijn vol met zwemmers die allemaal verschillende tempo’s hebben en elkaar regelmatig moeten inhalen. Dat levert in een drukke baan nog al eens een botsing op. De zwemmers om me heen zwemmen dwars door mijn ‘persoonlijke ruimte’ waardoor ik geïrriteerd raak.

Oordelen

De oordelen over mijn medezwemmers rollen er uit: “die kneus doet een windmolen na, die ouwe taart kijkt niet waar ze zwemt”. Tijdens een lange set baantjes trekken heb ik de tijd om hier rustig op te reflecteren. Bij nader inzien zeggen deze oordelen niet zo veel over mijn mede zwemmers maar meer over mij: ik kan niet zo goed tegen te drukke ruimtes.

Eén met de stroom

Als ik het drukke zwembad bekijk op een andere manier geeft het een mooi mantra om te oefenen: iedereen om me heen zwemt met mij en niet tegen mij. Als ik met iedereen zwem voel ik me één met de stroom in het zwembad en gaat het zwemmen veel makkelijker.

Veel drukke situaties bieden voor mogelijkheden om te oefenen.
Het kijken naar deze oordelen helpt het mij geweldig om regelmatig te mediteren waarbij de oordelen mij om de oren vliegen.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak