fbpx Skip to main content
Productiviteit

Mijn takenlijst is weer niet leeg

Tien taken over

Het is vijf uur, ik wil graag de dag afsluiten. Als ik in mijn takenmanager Todoist kijk zie ik tien taken staan. Het is ‘weer’ niet gelukt om alles af te ronden. Dat voelt als falen. Ik heb weer meer ingepland dan ik heb afgewerkt. Rupsje nooit genoeg heeft gewonnen. Maar als ik de tijd neem om rustig de taken te herplannen weet ik weer waarom dit gevoel onterecht is. Ik heb veel gedaan vandaag, maar er blijven een paar dingen over. Geen probleem om die taken te herplannen. Je geeft het pas op als je niet meer herplant.

Valkuil

Het is de ultieme valkuil van de beginnende takenmanager om taken die blijven staan te zien als een teken dat je iets niet goed doet of dat je systeem niet deugt. Een helpende gedachte is dat je aan het leren bent wat wel een realistische workload voor je dag is.

Daarnaast zijn slechte dagen met een takenmanager altijd beter dan het werken vanuit chaos zonder elke vorm van overzicht met alle stress die daarbij komt kijken.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak