fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#41 Stoppen met loops in je hoofd

By 29 januari 2020augustus 31st, 20215 Comments

Nieuwe ideeën krijgen in plaats van oude

Heb je vandaag weer 5 keer bedacht dat je niet moet vergeten om brood te halen omdat het op is? En dan toch wéér vergeten..? Dan zit je in een van de vele loops die zich de hele dag voordoen in jouw hoofd. De loop is open wat inhoudt dat geen actie onderneemt om hem af te sluiten. Als je veel loops in je hoofd hebt verbruik je een groot deel van het RAM geheugen (je werkgeheugen) in je hoofd aan onnodige zaken. Helaas werkt dit ook zo met loops uit de hel. Met als resultaat dat je hoofd vol zit met onzin en er geen ruimte ontstaat voor nieuwe frisse ideeën.

Beginnen met het afsluiten van loops

  • Zorg dat je altijd een papiertje en pen bij je hebt om iets op te schrijven. Om te starten is je telefoon niet ideaal omdat de drempel om iets in te voeren hoog is en de kans dat je afgeleid raakt hoger is. Tip: De uitwisbare Rocketbook Mini met penhouder (Affiliate alert).
  • Bij een mentale breakdown met loops uit de hel schrijf op welke eerste stap je wil nemen om uit de penarie te komen. Dit geeft rust en focust op actie in plaats van loopen door alle mogelijkheden.
  • Verminder triggers door te kiezen voor een rustige (digitale) omgeving.

Achtergrond bij het stoppen van loops

We leven in een tijdperk waarbij we niet meer alles direct kunnen doen vanuit impuls bij een idee. Ideeën krijgen is makkelijk, maar ideeën vasthouden is onmogelijk omdat er steeds nieuwe ideeën bij komen (als het goed is). Eindeloos hetzelfde idee krijgen is zonde. Een loop ontstaat doordat je brein je helpt herinneren dat je iets niet moet vergeten. Een goed bedoelde notificatie dus 😉 Doe er wat meer!

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak