fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#12 Notificaties uitzetten

By 12 maart 2019augustus 31st, 20216 Comments
notificaties uitzetten

Een notificatie is net een stok die weggooit voor een jonge hond. Je rent er als een razende achteraan. Om vervolgens een kwartier aan een andere drollen te ruiken. Zonde van je tijd. De oplossing: notificaties uitzetten. Als je notificaties uitzet op zowel je PC als smartphone krijg je er zeeën van tijd en rust voor terug.

Tips voor het uitzetten van je notificaties

  • Zet alle push notificaties uit. Notificaties die je niet zelf getimed hebt storen doordat ze flow van het moment doorbreken.
  • Zet melding van nieuwe mail uit. Notificaties in de rechter boven- of onder hoek van je scherm zorgen ervoor dat je meteen afgeleid bent als die korzelige mail van een klant binnen komt.
  • Verplaats apps die rode bolletjes geven van je startscherm. Hierdoor heb geen aanleiding om vanuit het checken van je telefoon af te dwalen.

Gebruik notificaties waar ze voor bedoeld zijn

Notificaties an sich zijn nuttig. Het is prettig om ergens aan herinnerd te worden op het juiste tijdstip of op de juiste plaats. Door te veel notificaties verliest dit nobele doel zijn kracht. Door de wildgroei van apps die vanuit de aandachtseconomie als doel hebben om je af te leiden is het einde zoek. Mensen worden gereageerd door hun notificaties in plaats van andersom. Neem de controle terug en gebruik notificaties waar ze voor bedoeld zijn.

Meer informatie om notificaties te beheren

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak