fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#174 Starten met een flexibele dagplanning

Een mislukte dagplanning

Het was lang mooi weer gisteren en ik ging later dan normaal naar bed en werd later wakker. Hierdoor verschuift mijn ochtendroutine. Het schrijven van dit artikel dat vroeg in de dagplanning staat start 2 uur later. Planning mislukt? Nee, agenda erbij en schuiven met de blokken van vandaag tot het weer past. Waar ik vroeger baalde dat het niet volgens plan liep, is het nu makkelijk om weer in sync te komen met de realiteit van de dag. Veel schuiven zorgt er voor dat je dagplanning up to date blijft en dat je overzicht blijft houden. Begin makkelijk met actualiseren van je agenda.

Beginnen met actualiseren

dagplanning
  • Doe aan het einde van elke dag een daily review en zorg er voor dat je ademende agenda voor de volgende dag gevuld is met ongeveer 40 tot 50% met afspraken (met jezelf).
  • Check op vaste momenten je agenda (in de ochtend, rond de lunch) en wanneer je dag anders loopt dan voorzien: versleep de blokken zodat alles weer past!
  • Zorg voor een goede agenda op je smartphone. De Google calendar op mobiel werkt geweldig. Hiermee kan je ook pinchen en makkelijk blokken verslepen. Nu kan je ook onderweg je dagplanning actualiseren in plaats van afgeleid raken door je telefoon.

Achtergrond

In het begin zinkt bij veel mensen die ik coach de moed voor het bijhouden van een goed eigen GTD systeem in de schoenen als het elke keer mislukt. Zelf opgelegde strengheid zorgt er voor dat je denkt dat het niet niet lukt. Het lukt pas echt niet als je vergeet om je systeem aan te passen. Dan geef je het op en bepaalt de chaos van de dag wat je wel of niet afkrijgt. Hang in there en laat het universum je niet van de wijs brengen! Actualiseren, veel en vaak.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak