fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#102 Starten met de salami techniek

By 17 november 2020augustus 31st, 2021No Comments

Elke dag een lekker plakje salami

salami techniek

Voor sommige klussen werkt de veel geroemde Pomodoro techniek bij mij niet. Uitsteller in hart en nieren. Het opzetten van een Google Ads campagne staat al lang op mijn lijstje. Het lukt maar niet om er mee te beginnen. Het opzetten kost tijd, is saai en niet urgent. Eeuwig uitstellen was mijn default optie. Nu heb ik het eens anders aangepakt door er elke dag 20 minuten aan te besteden. Na een week draait de campagne en heb ik nog steeds elke dag dag even de tijd om ‘m beter te maken. Zeer belangrijk ook: elke dag even het goede gevoel van voorgang.

Starten met de dagelijkse salami techniek

  • Zet een timer op 20 minuten en begin. Uitstelgedachten als ‘ik weet niet waar ik moet beginnen’, ‘dit is misschien toch niet het goede ogenblik’ lekker laten komen en gaan.
  • Plan een dagelijks herhalende taak met een goede omschrijving die begint met een werkwoord in een slimme takenmanager als Todoist.

Achtergrond bij de dagelijkse salami techniek

Uitstelgedrag is vooral hardnekkig voor simpele klussen die nooit urgent lijken te zijn. Door de de start zo klein mogelijk te maken kan je niet weigeren. Als je eenmaal dagelijks momentum hebt ontwikkeld gaat het vanzelf en blijf je op gang. Een voordeel is dat je tussen de plakjes even afstand neemt waardoor nieuwe inzichten en ideeën kunnen opborrelen die het werk makkelijker maken dan als je aan één stuk hard aan het doorploeteren bent. En last but not least: Je hebt elke dag even het gevoel dat er schot zit in het project, dat voelt goed.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak