fbpx Skip to main content
Productiviteit

Minder werken, meer kwalitijd van leven

By 29 juli 2023augustus 1st, 2023No Comments
kwalitijd

Minder werk

Mijn contract bij een school waar ik werk, loopt af waardoor ik wat minder werk heb. Dat bevalt tot nu toe prima. Meer tijd om te sporten, te leren en niets te doen. Het leven lijkt een versnelling lager te gaan. Ik verdien ook wat minder, gelukkig is mijn uitgavepatroon daar op ingesteld. Ik ben niet de enige die een minder lange arbeidsduur aantrekkelijk vind, er lijkt een trend gaande waar mensen minder lang willen werken.

Spijt van te veel werken

Bonnie Ware, verpleegkundige palliatieve zorg schreef een boek over de top 5 dingen waar mensen op hun sterfbed spijt van hebben. Op twee staat “ik wou dat ik niet zo veel had gewerkt”, vrijwel elke mannelijke patiënt noemde dit. Als we dit serieus nemen, waarom werken we dan zo veel en zo hard? Het lijkt een beetje de aard van het beestje (genaamd nooit genoeg).

Optimaliseren voor kwalitijd

Als de meeropbrengst van werken niet gelukt is, wat dan wel? Kwalitijd, tijd om slow te leven en je tijd in te delen zoals je op dat moment wil. Aangezien ik dit woord via deze blog post munt meteen maar een taalkundige definitie.

Kwalitijdbijvoeglijk naamwoord én zelfstandige naamwoord

Voorbeeld: ik wil meer kwalitijd in mijn leven én ik wil meer kwalitijd van leven.

En nu maar hopen dat ik op nummer 1 komt te staan bij de zoekresultaten in Google op kwalitijd.

Ben je op zoek naar meer kwalitijd in je leven?
Maak dan een afspraak voor een belafspraak

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak