fbpx Skip to main content
Productiviteit

Het voordeel van een blessure

Uitvoeringsscore 2%

Tijdens het trainen volgens een strak schema van Garmin voor een snelle 10K hardlopen liep ik mijn zoveelste blessure op. Eerder had ik last van meerdere keren een gescheurde enkelband, twee keer een gebroken neus, een gebroken sleutelbeen, een gescheurde kruisband, twee keer een gescheurde meniscus, een zweepslag, een runners knee, een jumpers knee en zo ongeveer alle spieren en pezen in mijn lichaam die ik verrekt heb. En dan ook nog een mentale blessure in de vorm van een depressie.

Eerder werd ik sip van een blessure omdat ik niet kon sporten wat ik hard nodig heb om mijn energie en stress te reguleren. Regelmatig heb ik me afgevraagd of het ooit weer goed kwam met lichaam en geest.

Een fantastisch apparaat

Nu was ik er zowaar rustig onder. Met bewondering kon ik toekijken hoe mijn lichaam mijn dikke enkel weer beter maakte. Eerst werd het vocht in de enkel afgevoerd en daarna begonnen de banden rond de enkel zich te herstellen. Fantastisch! Er is geen apparaat op deze wereld dat je zo vaak stuk kan maken en dat zich vanzelf weer netjes repareert.

Ik bedacht me dat een blessure ook een uitnodiging is om je lichaam nog beter te leren kennen. Dat bestaat uit kennis opdoen waardoor de blessure ontstaan is en rustig oefeningen doen om de spierkracht te verbeteren en de balans te herstellen. Ik ben Youtube gaan waarderen om de miljoenen filmpjes met oefeningen om kracht en balans te trainen.

Doel gemist?

Is mijn doel voor het lopen van een snelle 10K tijd mislukt? Ik kan stellen dat het doel niet gehaald is. Maar ik heb wel veel lol gehad tijdens de trainingen en ik ben dankbaar dat mijn lichaam zichzelf herstelt. Ook hier was de weg weer het doel.

Heb je hulp nodig bij het werken aan procesdoelen?
Maak dan een belafspraak voor online coaching.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak