fbpx Skip to main content
Productiviteit

Het eerste boek is af, op naar het tweede

Vorig jaar deed ik mee aan de cursus ‘Schrijf je boek in een maand’ van Alexandra Penrhyn Lowe. Dit houdt in dat je elke dag in de ochtend én in de avond een uur aan een boek schrijft en dat het boek na een maand gereed is. Dit was voor mij hard werken. Te hard. Na een half uur schrijven was het vaak op met de concentratie. Mijn ADD brein is meer van de korte en krachtige sprints. Na een maand was het boek niet af, maar ik had wel een mooie start. Uiteindelijk werd het mijn zelf gedirigeerde ‘Schrijf je boek in een jaar’. Het boek heeft de werktitel ‘De oorlog tegen tijd‘ en gaat over mijn struggle met tijd.

Goed genoeg, maar niet goed genoeg om uit te geven

Ik ben zelf tevreden met het eindresultaat. Een manuscript van ongeveer 30.000 woorden met aardige structuur. Goed genoeg om over mijn eigen lat van perfectionisme te springen, maar niet goed genoeg om meer verder te gaan. Redactrice Jet Hopster vond het na het lezen van een aantal hoofdstukken leuk, maar niet bruikbaar genoeg om verder uit te werken tot een boek dat gepubliceerd kan worden. Jammer, maar niet getreurd. Met deze ervaring ga ik het nog een keer proberen met een nieuw boek, een mooi doel voor volgend jaar.

Schrijven

Schrijven helpt me om mijn gedachten over een onderwerp dat me bezighoudt te structureren. Het is leuk als anderen ook wat kunnen met mijn schrijfsels, vandaar dat ik deze wekelijkse blogs publiceer. Het is geen doel op zich om een bekende schrijver van zelfhulp boeken te worden. Het beeld dat ik uren achter elkaar moet schrijven jaagt mij schrik aan. Daarvoor zou ik te veel andere dingen moeten laten zoals lekker sporten. Wat me helpt is om het schrijven is om het in kleine stapjes te doen met af en toe een Pomodoro waarbij ik 25 minuten geconcentreerd werk. Net genoeg om ook elke keer een blog te publiceren met 300 woorden, ik hou van kort en krachtig.

Wil je ook proberen om een schrijfroutine te ontwikkelen?
Plan dan een belafspraak voor een online coaching.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak