fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

Een momentje van bezinning op de wc

By 6 maart 2015augustus 31st, 2021No Comments

wcGisteren zat ik op de wc voor de dagelijkse pitstop. Gedachteloos trok ik mijn smartphone om mijn mail te checken. Een rare gewoonte eigenlijk en misschien ook wel een gemiste kans. De hele dag ben ik druk in de weer en zelfs op het kleinste kamertje doe ik ook even druk met m’n smartphone.

Gewoonte en trigger

Het klooien met mijn telefoon op de wc is blijkbaar tot een automatische gewoonte geworden. De trigger voor het gedrag wordt gevormd door het gaan zitten op de wc waarna ik automatisch de telefoon uit mijn broek graai. Gedachteloos wordt ik in mijn telefoon gezogen, de grote boodschap gaat aan mij voorbij.

Nieuw gedrag

Van nu af aan geen smartphone gebruik meer op de wc. Rustig zitten en even tot mezelf komen. En bewust de peristaltische beweging volgen. Een oefening in ontspanning en aandacht. Een bijkomend voordeel is dat de mooiste ideeën op de dit soort momenten van bezinning komen, dan moet je ze wel de kans geven.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak