fbpx Skip to main content
Productiviteit

#178 Beginnen met een maandelijkse evaluatie

monthly review

Nieuwe ronde nieuwe kansen

Elk begin van nieuwe maand vormt weer een mooie nieuwe kans om te beginnen met ambitieuze plannen. Maar wat komt daar van terecht? Vaak niet zo veel. De plannen sneeuwen als gevolg van de drukte bij de dagelijkse gang der dingen. Met een maandelijkse evalueer je kort voor jezelf welke maandoelen zijn geslaagd en welke niet. Met de inzichten uit deze evaluatie kan je leren wat wel werkt en wat niet werkt. Verder kan je tijdens deze maandelijkste review eens grondig door je dagelijkse- en wekelijkse routines lopen om te kijken of deze nog actueel zijn. En je kan de richting uitzetten voor volgende maand.

Beginnen met een maandelijkse evaluatie

  • Reserveer een half uur per maand in je agenda met een maandelijks terugkerend patroon
  • Bekijk je doelen van de afgelopen maand en stel vast of je deze gehaald hebt
  • Bekijk je wekelijkse routines, zijn deze nog steeds actueel?
  • Bekijk je dagelijkse routines, zijn deze nog steeds actueel?
  • Stel nieuwe doelen voor de komende maand

Hoe stel je maanddoelen op?

Doelen zijn leuk, maar zodra ze een doel op zicht worden werken ze niet meer. Dus set and forget. Stel een doel en ga vervolgens aan de slag met gedrag dat je op weg helpt naar de doelen. Mijn ervaring met maandelijkste doelen is inmiddels dat losstaande doelen moeilijk te behalen zijn. Doelen die in het verlengde liggen van mijn huidige gedrag zijn veel makkelijker te behalen. De holy grail van doelen bestaat uit procesdoelen. Dit zijn doelen die je proces ondersteuren. Als je een lange termijn doelstelling hebt is het mooi als er minimaal één maandelijks procesdoel dat gekoppeld is aan deze doelstelling. Dat zorgt ervoor dat je blijft werken aan gedrag dat maakt dat je uiteindelijk vanzelf bij je doelstelling uitkomt. Ook hier weer is de weg het doel 😉

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak