fbpx Skip to main content
Productiviteit

#177 Beginnen met Clipperz

By 29 september 2021oktober 3rd, 2021No Comments

Het nadeel van een keychain

Als je één ding zou willen hacken dan zou het de keychain van Apple of Google zijn. Dan heb je meteen negenennegetig procent van alle passwords in de wereld. Voor mij een reden om ze niet te vertrouwen. Een goede digitale kluis voorkomt wel dat je codes en passwords kwijt raakt en niet eindeloos aan het zoeken bent naar de laatste password reset mail. Een aantal jaar geleden kwam ik in mijn zoektocht naar een onkraakbare kluis uit bij Clipperz, een supersimpele online service waarin je alle informatie kan opslaan. De encryptie gebeurt lokaal in de browser waardoor het risico op een hack minimaal is. De service is gratis. Je kan zelfs een offline versie downloaden die ook prima werkt als backup. Ik doe graag een donatie voor zo’n mooie handige simpele oplossing.

Beginnen met Clipperz

  • Maak een account aan bij clipperz
  • Stop met het opslaan van wachtwoorden in de keychains van Google en Apple
  • Maak regelmatig een offline backup (https://clipperz.is/app/ > hamburgermenu > data)
  • Doe een donatie als je tevreden bent (https://clipperz.is/donations/)

Achtergrond

Alles is te hacken. Ook de key chain van Apple. Het gebruik van een keychain is makkelijk, maar er zitten ook nadelen aan. Als de keychain even niet werkt kun je niks meer. Met wat extra moeite heb je zelf een service die veilig is waar je alles kan opslaan wat je wilt. Er zijn ook prima betaalde oplossingen maar die kosten toch al gauw een paar euro per maand. Niet nodig als er een degelijke open source oplossing is ?.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak