fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#20 Work less play more

By 22 maart 2019augustus 31st, 2021One Comment

Elke dag spelen en minder werken

Keihard buffelen tot de stukken er vanaf vliegen. Daarna, terwijl je moe bent, ‘hard’ ontspannen? Hiermee werk je jezelf juist over de kop. Te veel, te hoge verwachtingen. Op de lange termijn is Work hard play hard een vermoeiend mantra om vol te houden. Hierbij klinkt er geen ontspanning en gemak. Je kan beter slimmer- en minder hard werken Work less play more. Meer tijd nemen voor kleine simpele dingen die ontspanning geven.

Tips om te starten met Work less play more:

  • Focus op slimmer werken niet harder. Bedenk bij elke taak of deze niet in de helft van de tijd kan en hoe.
  • Focus op effect in plaats van efficiëntie. Probeer niet zo veel mogelijk afspraken in een dag te plannen, maar plan er één die het verschil maakt.
  • Zorg dat je voor de middag je hoge prioriteiten taken hebt afgerond. Dan kun je na de lunch freewheelen.
  • Geef je zelf een timebox voor taken. Dit voorkomt werken via de wet van parkinson. (Terwijl je jezelf op dat moment voorhoudt dat je ‘hard’ aan het werk bent)

Achtergrond bij Work less play more

Het is niet sociaal wenselijk om te zeggen dat je niet van hard werken houdt. Liever doen we allemaal of we ‘hard werken’, terwijl we effectief weinig voor elkaar krijgen. Hierbij stellen we dingen uit, multitasken en werken zonder focus. Dit leidt tot ontevredenheid in je werk. Daardoor werk je op je tandvlees door tot de volgende vakantie. Om op vakantie vervolgens ziek te worden omdat je lichaam niet tegen alle ontspanning bestand is. In plaats hiervan kun je in je hoofd elke dag vakantie krijgen door slimmer en effectiever te werken waardoor er ruimte ontstaat om elke dag even te ‘spelen’. Tijd vrij te maken voor je gezin, vrienden, sporten of aan je droom te werken.

Meer informatie bij Work less play more

How to make life-work balance work (TED Talk, Nigel Marsh)

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak