fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#61 Start voor je klaar bent

By 13 mei 2020augustus 31st, 2021No Comments

Starten voor je klaar bent

starten

Lukt het niet om het juiste moment te vinden om een start te maken met een lastige klus, jouw droomproject of nieuwe hobby? Grote kans dat je aan het wachten bent op hét perfecte moment. Dat is er niet. Je bent je leven aan het uitstellen. Het is nooit hét moment zoals je dat van tevoren had voorzien. Je hoeft geen cursus te doen, je hoeft niet all the gear te kopen en je hoeft niet eerst een boek te lezen. Allemaal salonfähig uitstelgedrag. Je zit te wachten zodat het universum zo draait dat jij kan instappen. Zo werkt het universum helaas niet. Deze afwachtende houding heb je jezelf aangeleerd. Door dit gedrag om te draaien met een paar simpele interventies kan je leren om direct momentum te vinden om te starten. Lees verder hoe je start voor je klaar bent.

Starten voor je klaar bent

  • Bedenk een project waar je eigenlijk nog niet aan mag beginnen van jezelf.
  • Bedenk een taak van 5 minuten die je kan ondernemen om jouw project in gang te zetten.
  • Schrijf deze taak op.
  • Doe de taak.
  • Streep de taak door.
  • Geniet van dit moment. Yeeh! Je hebt de eerste taak gedaan. Het vieren van deze taak is belangrijk om elke dag momentum te houden.
  • Bedenk een taak voor morgen die je gaat doen, schrijf die op.
  • Pro: Zet een aantal stapjes vooruit in een takenmanager om er zeker van te zijn dat je ook de komende dagen nog weet wat je van plan was.

Achtergrond bij uitstellen van de start

Het uitstellen van starten komt doordat we in ons hoofd blijven hangen. Je bent niet aan het doen maar aan het denken. Heel hard denken over het juiste moment. Hoe meer je denkt, hoe kleiner de kans dat bedachte moment overeenkomt met de werkelijkheid. Door een start zo klein mogelijk te maken dat je niet kan weigeren kan je beginnen. Door te vieren dat de taak afgerond is creëer je momentum om verder te gaan elke dag een paar stapjes te zetten.

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak