fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#139 Beginnen met het opmaken van je bed

By 5 april 2021augustus 31st, 2021No Comments

Hersenmist in de ochtend

Met een hoofd vol hersenmist sta ik op. Geen idee waarom ik slecht heb geslapen. Ondanks het feit dat ik een goed avondritueel en ochtendritueel heb wil het soms niet lukken met een goed humeur in de ochtend. Ik zit vast in een ontevreden gevoel waarom het universum mij geen goede slaap gunt. Mijn bias is donkerbruin. Als ik niet oppas trek ik dit zo maar een paar uur door. Even heb ik een moment om mijn hersenmist wat op te klaren: het opmaken van mijn bed. Door het dekbed netjes strak te trekken strijk ik ook de plooien in mijn hoofd een beetje glad. En mijn bed is klaar om het de volgende nacht nog een keer te proberen. Met een bewuste simpele handeling kun je de dag starten met een heel klein stukje voldoening.

Beginnen met het opmaken van je bed

Ik denk niet dat je hier een aantal bullitpoint voor nodig hebt 🙂 Just do it.

Achtergrond

Het opmaken van je bed geeft je voldoening dat je de eerste taak, hoe simpel ook, hebt volbracht. Het brengt respect voor het uitvoeren van simpele kleine handelingen die grote resultaten voortbrengen. Niet voor niets dat militairen ook nog al fan zijn van deze routine. Geen rocketscience en moeilijk mentaal denkwerk maar een inkoppertje. Laat ‘m niet liggen.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak