fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#35 Doorzettten bij een slechte workout

By 8 januari 2020augustus 31st, 2021One Comment
doorzetten

Doorzetten bij slechte dagen

Als je met veel pijn en moeite probeert een goede routine op te bouwen zoals bijvoorbeeld dagelijks twintig minuten intensief bewegen/sporten. Dan komt er onvermijdelijk een dag dat je geen tijd of zin hebt. Dilemma. Je hebt maar tien minuten de tijd. Dan heb je de keus. Niet doen of toch even tien minuten actief zijn. Meestal geven we het dan op. Alles of niks. Jammer dan. Hiermee geef je echter ook de zorgvuldig opgebouwde routine op. Beter deze sessie wél door laten gaan. Doorzetten dus. Dan maar een slechte workout. Hiermee leer je namelijk je routine in stand te houden. Deze slechte workouts zijn dus eigenlijk de belangrijkste workouts zoals ook de zwakste schakel de sterkte van je ketting bepaalt.

Tips voor het doorzetten van slechte workouts

  • Doorbreek je denken: “wel, niet, wel, niet” zo snel deze in je hoofd voorbij komt en begin met de kleinst mogelijke workout. Nou ok, 1 minuut dan. Grote kans dat je een prima workout aflevert.
  • Geef jezelf een hele beloning als je een halve workout aflevert.
  • Gebruik een papieren kalender en zet een kruis op de dag dat je een workout hebt gedaan. Zo staat een ketting. Deze wil je niet doorbreken.
  • Gebruik de Coach.me app waarbij je dagelijks incheckt

Achtergrond bij het in stand houden van routines

Door een kruisje te zetten op een kalender ontstaat een ketting. Deze ketting wil je niet doorbreken. Dit heeft te maken met onze verlies aversie waarbij we het vervelend vinden om iets kwijt te raken. Vervelender ook dan de kans om iets te winnen.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak