Uitstellen van opruimen

Lazy ass die ik ben heb ik eens het luisterboek van Marie Kondo “The Life-Changing Magic of Tidying Up” via Audible geluisterd. Niet wereldschokkend wat betreft nieuwe inzichten. Wel een slimme uitsteltruc om niet zelf te hoeven opruimen en luisteren hoe iemand anders het doet šŸ˜‰ Echter toen Marie Kondo vertelde dat opruimen vergelijkbaar is met Mediteren moest ik wel. Die vergelijking vormt een uitdaging die ik niet kan laten liggen. So here we go: 30 Dagen elke dag 20 minuten minimaliseren. Learn by doing. Let’s go: meld je aan voor 20 september (doe eens gek en start ergens midden in een maand)

Doe je mee?

Meld je aan en ontvang elke dag een mail met een korte instructie en motivatie om elke dag een andere categorie aan te pakken. CategorieĆ«n en plekken die we aanpakken: kleding, boeken, keukenspullen, computerfiles, rommelkasten, schuur, kinderkamers, apps op de telefoon, oude administratie, foto’s en nog veel meer.

Waarom minimaliseren?

Ik ben vorig jaar verhuist en heb veel spullen in een kast gegooid waarvan ik me nu aanvraag of dat optimaal is. Potjes en bakjes met rommel die ik niet weggooi om dat ik denk dat ik er ‘ooit’ nog wat aan heb. Graag wil ik ruimte en overzicht in mijn huis. Altijd snel kunnen vinden wat ik zoek. Niet 2 keer hetzelfde kopen omdat ik het niet meer kan vinden.