Uitstellen van opruimen

UPDATE: deze uitdaging is voorbij. Zie de resultaten onderaan met fijne tips.

Lazy ass die ik ben heb ik eens het luisterboek van Marie Kondo “The Life-Changing Magic of Tidying Up” via Audible geluisterd. Niet wereldschokkend wat betreft nieuwe inzichten. Wel een slimme uitsteltruc om niet zelf te hoeven opruimen en luisteren hoe iemand anders het doet ? Echter toen Marie Kondo vertelde dat opruimen vergelijkbaar is met Mediteren moest ik wel. Die vergelijking vormt een uitdaging die ik niet kan laten liggen. So here we go: 30 Dagen elke dag 20 minuten minimaliseren. Learn by doing.

Doe je mee?

Meld je aan en ontvang elke dag een mail met een korte instructie en motivatie om elke dag een andere categorie aan te pakken. Categorieën en plekken die we aanpakken: kleding, boeken, keukenspullen, computerfiles, rommelkasten, schuur, kinderkamers, apps op de telefoon, oude administratie, foto’s en nog veel meer.

Deze challenge is voor voorbij. Voor mij was het een groot succes! Ik daag je uit om hetzelfde te doen. Pak een maand, download de Don’t break the chain sheet en let’s go!

Waarom minimaliseren?

Ik ben vorig jaar verhuist en heb veel spullen in een kast gegooid waarvan ik me nu aanvraag of dat optimaal is. Potjes en bakjes met rommel die ik niet weggooi om dat ik denk dat ik er ‘ooit’ nog wat aan heb. Graag wil ik ruimte en overzicht in mijn huis. Altijd snel kunnen vinden wat ik zoek. Niet 2 keer hetzelfde kopen omdat ik het niet meer kan vinden.

Hieronder mijn resultaten van 30 dagen minimaliseren

Walk the talk. Dus hieronder een overzicht van alle dagen. Onder de links vindt je de e-mails die ik verstuurd heb aan de mensen die mee deden met de uitdaging. In de mails vindt je ook fijne tips, zie TIPS.

Dag 1 De klerenkast
Dag 2 De klerenkast vervolg
Dag 3 Sportkleren
Dag 4 De kast met hangers
Dag 5 De boekenkast
Dag 6 De tijdschriftenbende
Dag 7 De spelletjeskast
Dag 8 Overbodige apps
Dag 9 De Rommelast
Dag 10 De administratie
Dag 11 Administratie digitaliseren met Evernote TIP
Dag 12 Keukenvooraad
Dag 13 Oude potjes met TIP voor oraniseren
Dag 14 Het gootsteenkastje
Dag 15 De kapstok
Dag 16 De drankvooraad 🙂
Dag 17 Het schoenenrek
Dag 18 De berging
Dag 19 De berging vervolg
Dag 20 De berging pffff
Dag 21 De berging the final
Dag 22 Het keuken kastje
Dag 23 De tablet
Dag 24 De harde schijf van de laptop
Dag 25 Oude bestanden indelen met naamconventie TIP
Dag 26 De doos met snoeren
Dag 27 De drogisterij
Dag 28 Kinderkleren
Dag 29 De linnenkast
Dag 30 Office supply